Det finns dagar som trappor...


Du måste välja omm du ska ta dig upp eller nerför de!

Jaha valborg i dag då! Kan inte säga att jag förstår poängen med att fira valborgmässoafton.Visst där är väl fint att titta på en stor brasa men bara om den ligger fint vid vattnet.Och efter fem minuter så är det bara trist.Kalla mig sur eller gnällig men egentligen,det enda som är "speciellt" med idag är att Kungen fyller år.
Annars är det inte mer med idag.

Personligen tänker jag inte ens gå och titta på en brasa,för det första har jag ingen att titta med och för det andra så vill jag inte.Det är så tråkigt att man lika gärna kan lägga sig ner på marken och sova.Men detta är bara vad jag tycker,det skulle säkert vara roligare om man hade någon att spendera dagen med.


Gå med du också!

Klicka bara HÄR för att skapa ett konto hos bloggtrafik.nu,tro mig det fungerar jättebra och det är HELT gratis.Du kan få massor av besökare,hoppas att du också klickar på länken!


Heaven's on fire!Bilden är ju som ni ser tagen vid den här tiden på året,dock så var det ju valborgsmässoafton och det är det ju inte riktigt än.Man skulle kunna säga att det är en frysbild men jag fotade faktiskt bara med en automatiskt inställning så jag har faktiskt ingen aning.
Vissa dagar när jag fotograferar så orkar jag verkligen inte hålla på att krångla med olika inställningar,även om det är inställningarna som gör det så roligt att fotografera.Men ibland så känner man bara "Nej nu får kameran sköta inställningarna så letar jag upp ett bra ställe att fota på".
Men det är bara ibland,sen kanske man leker lite med inställningarna och testar nya grejer.


Jag ska fånga en ängel!


Fånga en ängel
Ängel från sjunde himlen
Vill du vara min ängel?
Vara min ängel?
Ängel i sjunde himlen

Åh jag verkligen älskar Ted Gärdestads musik.Han är så sjukt bra och det tycker nog inte bara jag.Vet flera som älskar hans låtar och det är ju inte så konstigt egentligen.Man blir så glad av vissa låtar och vissa bara signalerar sommar för mig.
Eller vad säger ni?


Vi kör lite egostyle!Jag kan ärligt talat säga att det enda jag har redigerat de här bilderna med är att göra om de till svartvitt,sen har jag änrat kontrasten och ljusstyrkan lite,inget mer.Egentligen behövs det heller inte mer för att göra om en bild till svartvitt.
Men det är bara ibland!


I said all I need
Is the air I breathe
And a place to rest
My head

Tog den här bilden i somras faktiskt och det var inte jättelätt att få med fåglarna i bilden,men efter lite fotande ett tag så lyckades jag äntligen få med de.
Detta är vad man då kallar frysbild och är då tagen med en tidsinställning på 1/500 del eller 1/1000 del,bländaren i det här fallet spelar egentligen roll men jag skulle tro att jag har användt mig av en bländare som ligger på runt 8.
Kommer inte ihåg riktigt för det var ju ett tag sen.

All this time!Jag är helt kär i den här låten.Den är så lugn och härlig!
Hittade också en massa låtar som jag har letat efter och det visade sig att det var OneRepublic,haha så nu har jag mer ny musik att lyssna på,vilket passar mig utmärkt.


Jag vet att du tvivlar


På din verklighet
Efter all förlorad indentitet
Men som ett träd som blommar
På en asfaltsgård
Vill jag krypa fram när det är svårt

Gå med du också!

Klicka bara HÄR så kan du också skaffa ett GRATIS konto på bloggtrafik,du får alltså massor av besökare helt gratis!


If I'll fall on the way
If I should fall from you
Keep it real haven stay

Lite gamla bilder som jag fotade för ungefär ett år sedan,kommer dock inte inhåg vad jag hade för inställning om jag ska vara ärlig,men det rimligaste är nog att jag hade en stor bländare och en lång tidsinställlning.


Well you are a nice cat...right?Fotade faktiskt de här bilderna med vanlig Auto,det ser inte ut som det när man gör om bilden till svartvitt för i vanliga fall så hatar jag den där hemska blixten.Tycker oftast att bilden blir för ljus och huden ser fet och äcklig ut. Men sen beror det ju också på ljuset,inte så konstigt när det heter Camera Obscura,inte för att jag orkar gå in på vad det är men det betyder i alla fall "Ljus i ett litet rum" och därför heter det kamera.
Googla om ni vill veta mer för jag är sämst på att förklara sådant här men om du är i helt mörkt rum och täcker för alla fönster.Om du då gör ett hål i till exempel rullgardinen som täcker fönstret.
Då kommer allt som sker utanför visas uppochner på vägen mitt emot som är helt mörk.
Ja en dålig förklaring men på ett ungeär så är det så!

Om du bara visste hur mycket jag saknar dig!
Tagen utav mig med Nikon D3100

Det finns dagar i mitt liv då det bara känns totalt tomt,det finns inget som kan göra mig glad.Men så kommer jag att tänka på dig,hur mycket jag saknar dig,på hur mycket jag vill träffa dig.Hur ensamt det känns.Visst jag känner inte dig så jättebra men du betyder såklart mycket för mig.Jag vill ju faktiskt ha ett minne med dig,ett som jag aldrig kommer glömma...

Men det går inte,du finns inte längre,du går inte ens på den här jorden.Du andas inte ens längre! Visst jag var liten och förstod väl inte vad som hände,varför du försvann.Varför vi slutade åka till sjukhuset,varför din katt bodde hemma hos oss. Och jag var såklart för liten för att få ett minne med dig.
Jag kommer inte ens ihåg dina kramar eller dina pussar på kinderna.

Jag vet inte ens hur du doftade,säkert gammal tant haha.Nej det där var taskigt men ändå,allt jag vill ha är ett minne med dig.
Allt jag vill ha är ett enda minne med min egen farmor! Men nej,inte ens det kan jag få.Det går inte ens heller,du dog när jag var fem år gammal och som jag sade,jag var väl helt enkelt för liten för att ens förstå att du försvann.Men jag hoppas i alla fall att du och farfar har det bra där ni är,för jag saknar dig farmor,jag saknar dig så mycket.

Det spelar ingen roll att jag inte kände dig så bra,det finns ändå något band inom mig som gör så att jag kan känna en saknad efter dig.Jag hoppas att du är stolt över mig och att jag har gjort rätt val i livet.Jag önskar bara att jag kunde få träffa dig en sista gång. Och du farmor,jag älskar dig!


När jag blir uttråkad så gör jag bara såhär:Jag tar fram mitt gigantiska skissblock och tecknar lite,antingen om hur jag känner mig för stunden eller bara något som får mig att le eller skratta.
Allt handlar egentligen inte hur bilden blir,det man vill uppleva när man tecknar är själva bortkopplandet från världen när man håller på och skissar.Mycket av det jag skissar är ett sätt att uttrycka mig på.Det som driver mig att inte ge upp en bild,utan bara sudda och göra om det som inte blev rätt,är nog att jag avskyr att jag aldrig kann göra klart något när jag väl börjar på en bild.Oftast brukar jag slås av tanken "Men kom igen nu,det är bara lite kvar på bilden,kör på" men ibland så orkar man verkligen inte.

Men denna bild lyckades jag i alla fall göra klart så den fick komma upp här!


I see the sun rising
And all you see is its fall, fall, fall

Personligen så tycker jag att det är mycket snyggare med svartvita bilder,men det beror helt på vad som sker i bilden.Till exempel naturbilder,där föredrar jag svartvita bilder men det hela handlar om hur mycket saker som finns i bilden.Om det är en tät skog och det är och det existerar saker framför skogen,då kan hela bilden bi rörig om man gör om den i svartvitt,men det hela beror på hur man gör den till svartvitt.
Man kanske inte ska precis lägga hur mycket kontrast  som helst för då ser man inte riktigt vad det föreställer ibland.
Men detta är bara vad jag anser!

That's what the water gave me!


And time goes quicker
Between the two of us
Oh, my love, don’t forsake me
Take what the water gave me

Om det finns något som är roligare att fånga på bild så säg till i så fall,för det här var sjukt roligt att fota,lite svårt men det är kul med utmaningar.
Testa detta för det blir coolt på bild och när du gör om till svart vitt eller framhäver kontrasten så får bilden en helt ny inlevelse.


Looks like we're moving,right?Rörelsebilder är inte så svåra att fotografera,dock finns det olika sorters rörelsebilder och vad jag har gjort här är inte annat än att jag har vridit på objektivet så bilden har zoomats in eller ut när slutaren var öppen. Inte särskilt svårt om när man förstår hur man ska göra.Här har jag vridit kameran från lodrät till vågrätt vinkel och allt samtidigt som slutaren har varit öppen! Lite krångligt och oftast svårt att få en rak bild med en virvel i.


When the sun goes down!Lyckades äntligen få en helt okej bild på en fjäder,jaa fortfarande helt kär i svartvita bilder,lovar att det kommer bilder i färg också!
Men nöj er med denna nu!


Glöm inte att faster älskar dig vad som än händer!Jag fototade alla de här bilderna med sekundmätare på och det tycker jag är bäst att fota med en solig dag,spelar egentligen ingen roll om det är inomhus eller utomhus bara solen lyser in och ger möjlighet till mycket ljus i bilden.
Jag verkar ha astnat för svartvitt men sanningen är att det finns inget mer eektffullare än svartvita bilder enligt mig.De ger mer liv i bilderna och ger en helt annan stämmning.Samma sak med infrarött filter men tyvärr så har jag inte det än.


Walking on a dream!


How can I explain?
Talking to myself!
Will I see again?

Att fotografera en bild i normal färg kan bli rätt så snyggt tycker jag men sen så finns det stunder då man tänker att svartvit effekt kanske skulle vara en bra idé för bilden man nyss tagit.Detta var ungefär ett sådant tillfälle.Och nej det är inte min katt,spelar ingen roll hur mycket jag än vill att det ska vara min,det är fortarande min brors katt.
Men ett tips när du fotograferar djur,fånga ögonblicket på en gång,stå inte och koncentrera dig i hundra år för då blir det bara situationen mer pressad och djuret tappar intresset,ta hellre flera bilder av samma objekt och välj sedan ut en bra bild!


RSS 2.0